top of page

Unike Blefjell

Blefjell har vært et yndet mål for folk fra Østlandet i mange år. Før hyttebyggingen ble vanlig, var det køer til fjellet for dagsturer, enten det var i vinterferien eller påsken. Blefjell er fortsatt det nærmeste høyfjellet for de fleste som bor på Østlandet. Kjøretida fra Oslo og Tønsberg er ikke mer enn litt over halvannen time. Og etter at Oslofjordtunnelen kom, har også Østfold-befolkningen fått sitt nærmeste høyfjell her.  

Blefjell er et fjell med attraktive opplevelser gjennom hele året, og beviset er at hyttene brukes mye uansett sesong. Hovedløypenettet går fra 650 meter til Bletoppen hele 1342 meter over havet. I tillegg er det en rekke gode nærløyper i hytteområdene. Til sammen er det nå 150-160 km sammenhengende løypenett å boltre seg i. I tillegg er det to alpinanlegg som tilfredsstiller de fleste, og de mer avanserte har Kongsbergs anlegg i kort kjøretur unna. 

 

Sommerstiene er mange, og fiskemulighetene er også en mye brukt mulighet. Det er kort gange fra det ene ørretvannet til det andre. Valgmulighetene er store og gode fiskekortordninger er på plass. 

 

Vi ønsker at Blefjell skal bli det foretrukne fritidsområde for familier på Østlandet. Det skal være enkelt å komme hit, kort reisetid på gode veier.  Det er gode tilførselsveier opp til fjellet og infrastruktur som vann- og avløp er utviklet for store deler av fjellet, og dette arbeidet fortsetter. Selv om sti- og løypenettet allerede i dag er velutviklet, fortsetter videreutviklingen gjennom samarbeid mellom hytteeiere, grunneiere og næringslivet i kommunen. 

 

Du finner en rekke serveringssteder på Blefjell, og dagligvarehandelen er godt ut bygget både på fjellet og i Flesberg. En positiv spiral for alle brukere av fjellet, og som nok også gjør investeringen i fritidseiendom på Blefjell i Flesberg kommune til en trygg og godinvestering for generasjoner.

bottom of page